lauantai 9. lokakuuta 2010

Ensimmäinen sato ja tämän tyylin kuvat


Puutarhapalstani viimeinen sato korjattu, ensimmäisen kerran kokeilin ruusukaalta ja maa-artisokkaa. Tosin tuo maa-artisokkan alut oli jo valmiina edelliseltä vuodelta ... siis helppo kasvattaa;-)



Ruusukaalet säästyivät pieniltä tuholaisilta, jotka herkuttelivat kasvimaallani nauriilla, kukkakaaleilla ja parsakaaleilla.


Maa-artisokassa olikin kaivaminen savimaasta kun oli niin syvälle kasvanut ja ei ollut kunnon työkaluja matkassa. Kasvaa samantyyppisen kasvuston kuin peruna maan alle.



Porkkanoita nostaessa tuli mieleen lapsuuden perunannosto kun ihmettelimme erimuotoisia perunoita;-)

Samalla tuli otettua ensimmäiset tämän tyyppiset kuvat, joissa tuote valkoisella taustalla, hyvin sai yhdistetyä nopeaa siististi samaan kuvaan... tosin ei varmaan oikeaoppisti kuvattu ja mitään studiojälkeä kun oikeat välineet puuttuu.

2 kommenttia:

  1. Hienoa... Ehdit ilmeiseti ennen Myyriä...! Niille ei tuota vaikeuksia kaivaa vähän syvempääkin... Kokemusta on...!
    Tuo tuote ja esine-kuvaus on oma haastava laji... On tullut kokeiltua...
    Kokeilussasi olet onnistunut hyvin. Kyllä se tuotekuvaus onnistuu ilman 'palkki-kameraakin'
    Tuo taustan osuus on luonnollisesti melkoisen tärkeä. Tuotteen saaminen 'irti' taustasta on melkoinen haaste.
    Nuista tausta-väreistä on valkoinen ja musta kaikkein hankalimpia. Niin että alotit siittä vaikeimmasta päästä. Hienoa, niin se on tehtävä.
    Minulle tuo valkoinen on ollu aina 'vihollinen' jonka taltuttamista en ole vieläkään oppinut. Aattele nyt - Valkea-Joutsen synkässä vedessä synkkien syyspilvien alla. Ne on siinä molemmat: valkea ja musta..!
    Taian tästä lähtiä 'opettelehmaan'..! Ei oppi oihaan kaa'a..!!

    VastaaPoista
  2. Juu, ei onneksi Myyriä... aivan tarpeeksi oli noita pikku tuholaisia maan päällä... jossain mulla on kuvakin niistä, mutta papukaijan merkkiä niille en kyllä anna...!;-)
    Tänä päivän on kyllä suuri apu digikuvissa tuo kuvankäsittely, hetkessä sain taustan siistittyä. Luontokuvissa taas tuo valon kanssa on usein säätämistä, jota ei kyllä kuvankäsittelyllä aina korjata, mutta onpahan haastetta...

    VastaaPoista