sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Saunarakennus mökille



Mökkiprojekti eteni siihen vaiheeseen, että saunakuume iski noin vuosi sitten, eihän mökkiä ilman saunaa voi olla. Se oli selvä, että hirsisauna täytyy olla ja päädyttiin 95 x 160 hirsikokoon. Monien pohdintojen ja nettisurffailujen jälkeen päädyttiin paikalle rakennettavaan perinteiseen hirsisaunaan. Saunan koon haluttiin olevan reilun, kun pestään samassa tilassa ja saunakamari antaa mukavasti lisätilaa mökille.


 Päädyttiin kotimaiseen toimittajaan, jonka hinta ja laatu tuntui olevan kohdallaan tällä firmalla: Suomen Taloasennus Ky http://www.saunat.org/ . Saunan lopulliseen versioon tuli monia muutoksia ja hyvin sujuvasti kaikki muutokset onnistuivat alkuperäiseen versioon (mm. koko suurempi, hirsi paksumpi, katto peltistä, lisäeristys huoneen lattiaan, hirsikierros lisää ym.). Saunan firma rakensi valmiille pohjalle ja pintakäsittelyt tehtiin itse. Aina rakentamisessa saa varautua yllätyksiin ja niiltä ei täysin vältytty, mutta kaikki hoitui sujuvasti, aikataulu piti ja homma sujui niin kuin oli sovittu.

Lopputulos ylitti odotukset positiivisesti, työnjälki siistiä ja rakennus näytti paremmalta kun piirrettyjen  kuvien perusteella olin kuvitellut. Voin suositella tätä firmaa muillekin http://www.saunat.org/ .


 
Saunakuvia kuvatoimistoon on tullut myös kuvattua saunasta ja niitä löytyy mm Vastavalosta: http://www.vastavalo.net/ (hakusana "hirsisauna soili" ja rasti kuvaaja ruutuun).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti